Na vsebino

Novi direktor AJPES je Tomaž Klemenc

Novica

 

S 1. junijem 2024 je vodenje AJPES za obdobje petih let prevzel Tomaž Klemenc, ki v našo agencijo prinaša obsežne izkušnje in znanja s področja gospodarstva, podjetništva in vodenja podjetij. S prevzemom funkcije je nadomestil Zdenko Kajdiž, ki je AJPES od 1. decembra 2023 vodila kot vršilka dolžnosti direktorja.

Tomaž Klemenc je v zadnjih letih je deloval kot poslovni in finančni svetovalec in bil, med drugim, v času slovenskega predsedovanja Svetu EU v okviru Sveta EU soodgovoren za obravnavo zakonodajnih predlogov Evropske komisije s področja finančnih storitev in zelenega prehoda.

Njegova bogata in uspešna profesionalna kariera vključuje številne pomembne funkcije v finančno-bančnih in gospodarskih družbah ter v javnem sektorju. V obdobju 2015-2019 je vodil družbo D.S.U., specializirano za področje upravljanja premoženja in investiranja v nepremičnine ter področje izvajanje javnih pooblastil s področja lastninjenja družbene lastnine, privatizacije in denacionalizacije. V letu 2014 je bil kot direktor Javne agencije SPIRIT odgovoren za izvajanje aktivnosti za promocijo podjetništva in inovativnosti. V letih 2009-2013 je bil zaposlen na mestu direktorja sektorja za privatno bančništvo NLB, pred tem pa vrsto let zasedal vodstvene funkcije na Ljubljanski borzi in v družbah za upravljanje investicijskih skladov. Svojo profesionalno pot je začel leta 1990 v svetovalni družbi ITEO, d.o.o..

Konec maja 2024 je bil imenovan za direktorja Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES)​, ki je ključna agencija pri zagotavljanju zanesljivih in aktualnih podatkov za poslovne subjekte ter javnost.



VSE NOVICE

OBVESTILO O UPORABI PIŠKOTKOV
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nujne, ki omogočajo normalno delovanje strani, smo že naložili. Ker želimo spletno stran narediti za vas čim bolj uporabno, bomo veseli, da nam dovolite še, da naložimo analitične piškotke. Ali nam to dovolite?